Ayten Kemal Akınal Anadolu Lisesi


Vizyon: Bilim ve teknolojinin farkında olan,değişime,gelişime.yeniliklere açık,öğrenmeyi ve öğretmeyi temel ihtiyaç kabul eden,milli ve manevi değerlerine sahip,hoşgörü sahibi,farklılıkları zenginlik kabul eden en az bir yabancı dil bilen,yüksek moral değere sahip,kendine güvenen,katılımcı,kendini irdeleyip sergileyen,etkili ve nitelikli çağdaş,demokrat,laik,vatanını ve milletini sevip yüceltmek isteyen bireyler yetiştirmektir.Tüm öğrencilerimiz bir yüksek öğretim kurumuna girmeye hak kazansın.Öğrencilerimiz değişen ve bütünleşen dünyamıza uyum sağlayabilmek için gerekli davranış ve donanıma sahip yetişsinler.Okul toplumunun tüm bireyleri sorumluluk alsın ve sorumlulukları doğrultusunda yetki ve inisiyatif kullansın.Öğrencilerimiz yaşadıkları toplumun sorunlarına duyarlı olsunlar, fikir ve hareketleri ile öncülük etsinler.Okul toplumunu tüm bireyleri hedeflerine ulaşmada ilkelerinden ödün vermesinler.

Misyon: Atatürk ilke ve inkılapları ile donanmış, Kendi gücüne güvenen, Araştırmacı ruhu gelişmiş, Çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışları kazanmış Liderlik özelliklerinin yanı sıra işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın Çağın teknolojisini öğrenme ve öğretmeyi kendine amaç edinmiş, Yirmibirinci yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek becerilerle donanmış Ülke kalkınmasına maddi ve manevi katkıda bulunma bilinç ve gücünü kazandırmak,insan ve vatan sevgisini yüreğinde hisseden İnsanları yetiştirmektir.

Başarılar:

Saatler: 08:00-15:05
Isınma: Doğalgaz
Bağlantı: Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil:
Servis Bilgisi: Okulumuzun servis problemi yoktur.Öğrencilerimizin can güvenliği için servis şoförlerinin sabıka kayıt belgeleri,araç kayıtları her ay düzenli olarak kontrol edilmektedir.
Sportif Etkinlikler: Okulumuz il içi ve il dışı sportif faaliyetlere katılmış olup,değişik branşlarda bölge finallerine katılmaya hak kazanmıştır.
Bilimsel Etkinlikler: 2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılından itibaren okulumuza tasarım beceri atölyesi açılmış olup öğrencilerimizn yazılım,robotik kodlama,mühendislik demo çalışmaları yapmalarına imkan sağlanmıştır.Ayrıca sanat atölyesinde enstrümanları kullanma imkanı,ses kayır stüdyosunda kayıt imkanı ve hat-ebru çalışmalarına imkan tanıyacak her şey mevcut hale getirilmiştir.
Proje Çalışmaları: Okulumuzda E-twinning ve AB Proje başvuruları mevcuttur.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: AB projelerine başvurular yapılmıştır.

Telefon - 03423398505

Belgegeçer - (342) 339 8505

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://akinal.meb.k12.tr

Adres - Değirmiçem Mah. İmam Hüseyin İncioğlu Caddesi Uğur Mumcu Parkı civarı No22 Şehitkamil/GAZİANTEP

Öğretmen :50
Öğrenci :754
Derslik :28
Konferans Salonu :1
Kimya Laboratuvarı :1
Fizik Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :1
Kütüphane Kitap Sayısı :6000
Öğretim Şekli :Normal Öğretim

Yerleşim Yeri - Değirmiçem Mahallesi İmam Hüseyin İncioğlu Caddesi Şehitkamil/Gaziantep

Adres - Değirmiçem Mah. İmam Hüseyin İncioğlu Caddesi Uğur Mumcu Parkı civarı No22 Şehitkamil/GAZİANTEP

Ulaşım Okulumuz şehir merkezinde olup,tramvay ve otobüs duraklarına yakındır. Okulumuza ulaşım her türlü ulaşım araçları ve her ay gerekli kontrolleri yapılan güvenli öğrenci servisleriyle sağlanmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık 0 KM